28 de març de 2011

I ULTRA TRAIL LES FONTS

Ja fa més d'una setmana que es va celebrar la I UT de les Fonts a Xerta i sembla que no trobava el moment d'escriure quatre línies de com va anar. En poques paraules es pot dir que ha estat una cursa molt bonica i ben organitzada, tant per l'organització, com per la gent dels pobles per on passavem. A Aldover mateix, el divendres a la nit (1a etapa, hi havia una festassa increïble) i la resta de pobles: Paüls, Alfara i Xerta ens van acollir d'allò més bé. El recorregut mol bonic, de fet, bona part del recorregut transcorre pel Parc Natural dels Ports i el format (per etapes) atractiu. Era la primera cursa que feia per etapes i la veritat, el fet de poder dormir una mica s'agraeïx bastant. El tercer dia ja costa posar-s'hi, però pensar que és la darrera etapa ajuda. Els avituallaments molt complerts tant durant la cursa, com els àpats anteriors i posteriors i un detall molt bonic, el fet de nombrar cada un dels finisher's pel seu nom i cognoms i lliurar-nos l'obsequi alhora. Es nota quan una cursa, ultra..  l'organitza un corredor i que ho fa perquè li agrada no pas per recaptar (felicitats Karim). És d'aquelles curses que dius: aquí hi torno.


En una entrada anterior ja consten les característiques de les etapes, per tant no em faré pesat, ni repetitiu. Tant sols destacar que la primera va ser la més corredora amb creuada de riu inclosa. En aquesta etapa vaig patir alguna rampa que altra però sense més importància i la vaig acabar en un temps de 02:25:20. Havent arribat, soparillo al casal Xertolí i a dormir una estona que a les 06:00 començava l'etapa llarga. La segona etapa vaig ser conservador ja que l'endemà encara en quedava una altra i en aquesta havíem de guanyar un desnivell de 3000 positius . Sort que feia sol perquè bufava un vent molt fort i frescot, finalment la vaig acabar en 10:27:09. La tercera començava el diumenge a les 08:00 amb la qual cosa vam poder dormir una mica més, aquesta a diferència del dia anterior va fer molta calor. Molts més participants ja que la tercera etapa és la clàssica (3a edició) cursa de les Fonts que forma part de la Lliga de curses de muntanya de les terres de l'Ebre. Finalment la vaig acabar amb un  temps de 4:28:05. Dinar de germanor, entrega de premis i obsequis i cap a casa.
He vist que la gent no està molt forta, està fortíssima!! i això em fa pensar que la malaltia va a pitjor. Per que es clar, veus que fulanito no vegis com tira i menganito encara tira més i això et pica i encara en necessites més, jejeje
Finalment UT Les Fonts 105 qm i uns 5000 m. de desnivell positiu -17:20:34. Satisfet pel temps i més tenint en compte que feia 15 dies m'havia cascat 123 qm. a les Canàries. Ha estat un març prou intens.
Pel que fa l'abril serà més suau (no sigui que em trenqui abans d'hora) i l'intenció és fer la caminada de resistència de la FEEC Riudoms - la Mola el dia 10 i el dia 23 fer les 24 hores de resistència de Llançà (80 qm. pel Parc Natural del Cap de Creus).
...I parlant de malalatia, com no, he de nombrar a la Montse que s'ha cascat un març de nassos: 42 qm. a la Maratón de la TGC a Canàries, 55 qm. a la Trail de UTF a Xerta i 68 qm. a la marxa La Selva - Prades. Però d'això ja en parlarà ella. Per la meva part felicitar-la, o compadir-la, de que no sap on s'ha fotut, jejeje

La Montse ens relata:
En primer lloc, gràcies Enric per encomanar-me aquesta malaltia ja que si no hagués sigut així no hauria conegut mai el cúmul de sensacions de les que pots gaudir al realitzar aquest dur però meravellós esport. En segon lloc, també felicitar a l'organització d'aquesta ultra ja que s'ho van currar de debò.  Per últim fer una mica d'esment del que va ser la meva aventura per les terres de l'Ebre que, després d'haver fet el reconeixement del que va ser el trail, ja sabia on em posava i tot i així hi vaig tornar. Un trail que vaig poder realitzar gràcies a la companyia de la Txell Martí, ja que venia bastant tocada de la marató de Canarias i vaig tindre algun "baixon", superat pels ànims de la meva compi i que vam poder finalitzar amb un temps de 13h 13min. ( quins números!!). Vam conèixer a molta part de l'organització, ja que erem les darreres i ens acompanyaven treient les cintes, la veritat que va ser divertit, perquè cadascun d'ells feia un tram i ens explicaven les seves pròpies experiències. Quan vam finalitzar la sensació va ser de "ho hem aconseguit.." perquè realment va ser molt dura i vam tindre moments de deixar-ho estar. Tot i axió la Txell l'endemà va continuar i va finalitzar la totalitat de l'Ultra. Enhorabona campiona. Jo mentrestant vaig gaudir de la nostra adquisició (l'auto), que la veritat és molt i molt cómoda... fins aviat!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada