30 de juny del 2010

CULLERES! QUE DURA! I QUINA PRESSIÓ!






Ja s'ha acabat l'Andorra Ultra trail i es podria resumir amb tres paraules: dura de collons.
En aquesta ocasió un servidor es disposava a realitzar la modalitat "ultra" (112 km i 9700 d+) i la Montse la modalitat "trail" (35km i 2500 d+). Aquesta n'és la crònica:

El 26/06/2010 a les 00:00 es donava el tret de sortida des del poble d'Ordino de la modalitat ultra, allà em trobo amb en Moisés, company de fatigues l'any passat a la UTMB i amb companys d'Obrint traça, en Roberto, en Marc i l'Antonio. Només sortir ens esperaven uns 1200 m de desnivell positiu, fins el Pic Clot del Cavall. Un descens per després remontar al punt més alt de la cursa , el Pic del Coma Pedrosa (2.942m). La pujada, molt tècnica i amb molta neu, a dalt ens reben com a la Jungfrau marathon, a sons de gaita.
Comencem el descens per després pujar fins a Portella Sanfons. Tornem a baixar per ascendir fins el Bony de la Pica. A partir d'aquí comença la bogeria. Una baixada trencagenolls. No baixàvem ni per pista, baixàvem pel dret i 1500 m de desnivell negatiu del "tirón". A baix el primer avituallament gran (Margineda qm 43) i per mi l'últim. Entro a Margineda a les 12:00 i em diuen que el tall horari és a les 13:00, per tant puc sortir però he d'arribar al Coll de Pessons abans de les 19:00 sinó m'hauré de buscar la vida per tornar a Ordino. Podria haver sortit i no sé si ho hagués aconseguit, el que si tenia clar en aquell moment, és que ja portava 3.900 m de desnivell positiu i el que no volia era sortir amb la pressió del temps i tenint en compte que m'esperaven 2000 m de positiu fins Pessons. Només a títol orientatiu a Margineda van neutralitzar uns 200 corredors i que de  quasi 600 corredors que vam sortir el divendres d'Ordino, només en van arribar 98. els números parlen per si sols.
Així doncs, vaig optar per abandonar (primer abandó), però com diuen: més val perdre una batalla que no pas perdre la guerra, per tant una retirada a temps és positiva i més tenint en compte que d'aquí tres setmanes és la Ehunmilak i els genolls començaven a rondinar.

Pel que fa la Montse, disputava la modalitat Trail (35km i 2500 d+) amb tret de sortida a les 09:00 des del Coll de la Botella per finalitzar al poble d'Ordino.

Pendent més forta: 23% (675 m de desnivell en 3 km) del Refugi del Comapedrosa al Pic del Comapedrosa
Pujada més llarga:3,5 km (427 m de desnivell, o sigui 12% de pendent) del coll de la Botella al Port Negre

La campiona ha estat FINISHER
amb un temps de 10:01:51. Ha patit de valent sobretot crestejant el Comapedrosa a causa d'una crisi de vertígen, però gràcies a en Salvador BARLAN i en Llorenç REIXACH (fornits jugadors de rugby) l'han encoratjat a seguir endavant.















Al Pic Clot del Cavall ha caigut una forta tormenta cosa que els ha neutralitzat uns 40 minuts al refugi per raons de seguretat. Finalment, arribada a Ordino cap a les 19:00 i ràpid a fer la cerveseta amb l'Antonio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada